25-05-‘21

Van de evenementenbranche naar de infratechniek

Vanuit de activiteiten van het Loopbaanpad Techniek & Bouw zijn verschillende werkzoekenden geplaatst bij een van de aangehaakte technische werkgevers (Bonarius, Dmissi, IW Noord-Holland, Feenstra, Alliander en Tata Steel). Zo ook Menno Zoutendijk, 48 jaar. Hij was voor corona werkzaam in de evenementenbranche als geluidstechnicus. Hij zette de stap richting infratechniek in het voorschakeltraject richting de Energietransitie, voor een duurzame baan, passend bij zijn skills.

“Toen de coronacrisis begon, ging ik meteen op zoek: wat kan ik nog? Ik besefte me dat ik in principe alles nog kon gaan doen, als ik me maar inzet om het te leren.”

Mijn klantmanager raadde me een online informatiebijeenkomst aan “Richting werk voor de Energietransitie”, heette het. Werkgevers namen ons mee in wat het betekent om in de elektro-, installatie-, koel- en infratechniek te werken. Installatietechniek, binnen in een gebouw, trok me niet. Infra is veel massaler, net zoals events. Dat paste beter bij mij. Je moet in dat werk goed nadenken, veilig werken, als je een fout maakt, kan het fataal zijn. Daarom koos ik voor Dmissi. Bij hen kan ik op langere termijn ook mijn organisatorische skills inzetten en over een tijdje als werkvoorbereider aan de slag. In de evenementenbranche zat ik namelijk ook vaak in een organisatorische functie.” Nu het ernaar uitziet dat de evenementenbranche langzaamaan weer aantrekt, kiest Menno er toch voor om echt voor de infratechniek te gaan. “Door de energietransitie is er genoeg werk de komende 30 jaar. Dat is belangrijk voor mij. Ook bouw je aan dingen die 15-20 jaar in de grond blijven. Dat is gaaf. En ook hier kan ik mijn projectmanagementskills verder ontwikkelen.”

Meer informatie over House of Skills?
Volg ons via de nieuwsbrief!

Meld je aan voor de nieuwsbrief van House of Skills