Transferpunt Zorg en Welzijn

Ben je benieuwd of werken in zorg en welzijn iets voor jou is? Denk je van wel, maar weet je nog niet welke functies bij jou passen? Of werk je al in deze sector, maar wil je overstappen naar een andere functie? Of heb je er ooit gewerkt en wil je dat opnieuw gaan doen? Het Transferpunt Zorg en Welzijn kan jou verder helpen.

Begin direct: start de zorgscan
Carrière switch naar de sector Zorg en Welzijn

Orientatieprogramma Zorg en Welzijn

Wil jij een carrière switch maken naar de zorgsector, maar weet je nog niet precies welk beroep je wilt of heb je nog geen werkplek? Dan is dit oriëntatieprogramma geschikt voor jou. Van mbo tot hbo.
Lees meer

Voorlichtingsbijeenkomst “Ontdek je talent voor de Zorg en Welzijn

De zorg is op zoek naar mensen met talent voor het zorgvak in de breedtste zin van het woord. Wil jij weten of de zorg iets voor je is, wat jij met jouw talent te bieden hebt en welke scholing hierbij past? Ontdek er meer over tijdens onze voorlichtingsbijeenkomsten op elke eerste woensdagochtend van de maand.

Meld je aan

Nabil El Arrass

‘In de apotheek komen mijn interesse voor mensen en microbiologie samen.’

Apotheek OLVG West
Lees meer
Shirley Cairo

Het zorgen voor… daar word ik blij van. Ik start elke dienst met een lach.

Helpende Plus
Lees meer
Pascale van Maris

Je kunt altijd leren. Hiermee geven we ook onze kinderen een voorbeeld.

Amstelring
Lees meer

Ontdek jouw talenten voor de zorg

Het Transferpunt Zorg en Welzijn biedt jou de mogelijkheid om te ontdekken of een baan in de zorg en welzijn bij jou past. Je vindt bij ons een aantal digitale instrumenten (vragenlijsten) waaruit blijkt hoe jouw talent (skills) past bij een beroep in de zorg. Na het invullen van de instrumenten kun je een gesprek voeren met een loopbaancoach. De loopbaancoach heeft een overzicht van het opleidingsaanbod en kijkt ook met jou naar de financiële kant van de (over)stap.  Zo zet jij met ondersteuning vanuit het Transferpunt stappen op jouw loopbaanpad naar een baan in de zorg en welzijn.

Wat is het Transferpunt Zorg en Welzijn?

Leer meer

Stappen op jouw loopbaanpad naar de zorg

De zorgsector is op zoek naar mensen met talent voor het zorgvak in de breedste zin van het woord. Het Transferpunt is een richtingwijzer voor zowel werknemers en werkgevers.  Zo brengen we vraag en aanbod bij elkaar om talent in onze regio te behouden. Het Transferpunt is voor zijinstromers vanuit een andere sector, voor iedereen die al werkt in de zorg en door wil groeien en voor studenten die een andere studie overwegen. Voor werkenden én werkzoekenden, voor iedereen vanaf mbo niveau 3 en 4. Lees verder over ons Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn.

Lees meer

Informatie voor hr professionals en werkgevers

Het Transferpunt Zorg en Welzijn brengt regionaal vraag en aanbod samen en faciliteert werkgevers in het toeleiden van talent naar de zorg. Met de aanpak van het Transferpunt wordt de slagingskans op een succesvolle instroom vergroot. Het Transferpunt heeft een aantal online instrumenten waarmee mensen snel en efficiënt hun talenten voor een baan in de zorg en welzijn kunnen ontdekken.

Lees meer
stap 1

De Zorgscan

Op basis van jouw werkverleden, opleiding(en) en vaardigheden brengt de Zorgscan in kaart wat voor jou de kortste route is naar een passende vacature in zorg en welzijn.

klik op lees meer en doe de Zorgscan
Lees meer
Stap 2

De Paskamer

In De Paskamer kun je vervolgens een profiel samenstellen van jouw skills, werkstijlen en eigenschappen. Op basis daarvan krijg je suggesties voor beroepen binnen de zorg- en welzijnssector die op jouw skillsprofiel aansluiten. Zo krijg je een goed beeld van jouw skills en mogelijkheden, zonder dat de opleiding bepalend is. Vul hier de Paskamer in. Aanvullend kun je de zorginspirator invullen. De zorginspirator geeft inzicht in opleidingen, functies en salarissen.

Kilk op lees meer en vul de Paskamer in
Lees meer
Stap 3

Orientatieprogramma of Opleiding

Wil jij een carrière switch maken naar de zorgsector, maar weet je nog niet precies welk beroep je wilt of heb je nog geen werkplek? Dan is dit oriëntatieprogramma geschikt voor jou. Als je wel weet welke richting je op wilt, dan is een opleiding jouw volgende stap. Afhankelijk van de opleiding, en je opleidingsverleden, kan dit tussen 1 jaar en 4 jaar duren.
Lees meer
Stap 4

Werken in zorg en welzijn

Heb je de opleiding afgerond? Vul Mijnhouseofskills in en ontdek welke vacatures in zorg en welzijn bij jou passen.

Klik op lees meer en ga naar Mijnhouseofskills
Lees meer
 • Algemeen
 • Kennis en onderzoek
 • Loopbaanpad Techniek en Bouw
 • Opleidingen en trainingen
 • Skillsinstrumenten
 • Transferpunt Zorg en Welzijn
 • Waar is House of Skills gevestigd?

  Ons kantoor is gevestigd op het Marineterrein in Amsterdam.

  Marineterrein Amsterdam
  Kattenburgerstraat
  gebouw 002 A
  1018 JA Amsterdam

 • Wat doet House of Skills?

  Voor werkgevers :

  House of Skills verbindt als intermediair werkgevers en relevant stakeholders met elkaar zodat zij zelf, of met anderen, initiatieven ontplooien om de arbeidsmarkt meer op skills in te richten of stappen gaan zetten om een Leven Lang Ontwikkelen te bevorderen. 

  Voor werkenden en werkzoekenden:

  heeft House of Skills verschillende instrumenten ontwikkeld die matching op skills mogelijk maken. Zoals onder andere: De Paskamer en het platform Mijnhouseofskills. Hier kunnen mensen op een snelle en makkelijke manier ontdekken wat hun skills zijn en welk werk daarbij past. Daarnaast is House of Skills bezig met de ontwikkeling van een Skillspaspoort.

  Ook zijn het Transferpunt Zorg en Welzijn en de Loopbaanpaden Techniek en Bouw opgezet.

  Wij:

  • Ontwikkelen we hiervoor een gezamenlijke taal (skills taxonomie);
  • Ontwerpen we het digitale platform Mijnhouseofskills, De Paskamer en het Skillspaspoort, waardoor mensen meer regie krijgen op hun arbeidsmarktontwikkeling;
  • Bouwen we aan een groeiende community van werkgevers, werkenden, werkzoekenden en relevante stakeholders;
  • Werken we aan de ontwikkeling scholing gebaseerd op skills;
  • Leggen we de fundamenten voor een leercultuur binnen bedrijven en publieke organisaties en creëren we een basis voor een welvarende en inclusieve arbeidsmarkt die economische én sociale ambities realiseert.
 • Hoe krijg ik meer inzicht in mijn skills?

  De tool De Paskamer helpt je inzicht te krijgen in je skills. Klik op de link De Paskamer om daar meer over te lezen en De Paskamer te openen. House of Skills heeft daarnaast het platform Mijnhouseofskills ontwikkeld. Mijnhouseofskills laat je zien welk werk past bij jouw skills en welke vacatures er zijn.

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op.

Partners