In november start bij het ROC van Amsterdam het scholingstraject ‘certificaat Koken in de Horeca’. De deelnemers leren de vaardigheden die nodig zijn om het praktische hands-on ‘keukenwerk’ te kunnen uitvoeren. De belangrijkste taken voor het behalen van dit certificaat in de horecakeuken zijn het maken van een mise-en-place; het bereiden van gerechten en componenten; het afwerken hiervan voor uitgifte en het schoonmaken. Ook leert de deelnemer hoe zorg te dragen voor ontvangst, controle en opslag van geleverde producten. Het certificaat vergroot de kans op doorstroom naar de volledige kwalificatie Kok.
Het scholingstraject is praktijkgericht en bevat daarnaast ondersteunende theorie. Het voorziet in de enorme behoefte om nieuw keukenpersoneel (in combinatie met een scholingstraject) aan boord te krijgen en versneld inzetbaar te hebben. En om te investeren in professionaliteit en binding van bestaande medewerkers. Uit onderzoek blijkt dat er een groot tekort aan keukenpersoneel bestaat in de horeca en dat een belangrijk deel van de vacatures moeilijk vervulbaar is. Ook het verloop in de branche is hoog. Met dit certificaat kan snel nieuw personeel worden toegerust en ingezet. Het scholingstraject bereidt de certificaathouder voor op de meeste praktische taken in de keuken zoals het maken van de mise en place, koken en schoonmaken. De doelgroepen voor dit certificaat zijn: Zij-instromers, werkenden die nog niet een diploma/ certificaat hebben, werkzoekenden die willen gaan werken in de keuken.
De opleiding duurt 10 weken, waarvan 1 dag per week les wordt gegeven op een leskeuken in Amsterdam.
En blijf op de hoogte.