Carrière switch naar de sector Zorg en Welzijn

Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn

Wil jij werken in de zorgsector, maar weet je nog niet precies in welk beroep en welke scholing nodig is. Of heb je nog geen werkplek? Dan is dit oriëntatieprogramma geschikt voor jou. Van mbo tot hbo. Maak binnen 6 maanden een maximale kans op een opleiding met een baan.

Aanmelden orientatieprogramma

Omscholen naar de zorg

Omscholen naar de zorg is soms net als het leggen van een puzzel. Hoe krijg je alle stukjes op z’n plaats en wat past jou? In dit nieuwe oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn maak je kennis met de verschillende beroeps- en opleidingsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het werken als verzorgende in een woonzorgcentrum voor ouderen of als mbo- of hbo-verpleegkundige in de thuiszorg of in een ziekenhuis. Maar ook zijn er mogelijkheden in de kinderopvang, gehandicaptenzorg of jeugdzorg. Keuze te over! Hoe ziet jouw puzzel eruit?

Programma

In het programma werken opleidingsinstituten en werkgevers samen. Deze samenwerking betekent dat je binnen 6 maanden een maximale kans op een opleiding met een baan hebt. Je start na dit oriëntatieprogramma in een bbl-opleiding (mbo-niveau 2 tot en met 4 ) of hbo (flexibele deeltijd of duale opleiding). Omdat je in het programma al veel kennis en vaardigheden opdoet ben je interessant voor een werkgever.

 

Doorlooptijd

Het oriëntatieprogramma heeft verschillende startdata en duurt minimaal 6 weken en maximaal 6 maanden. Dit is afhankelijk van hoe snel je een keuze hebt gemaakt voor een beroep en hoe snel je aan de slag kunt in de praktijk. Je kunt 8 keer per jaar instromen. De overige data vind u in het aanmeldformulier.

 

Certificaat

Als je het oriëntatieprogramma goed doorloopt ontvangt je een certificaat Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn en mogelijk deelcertificaten voor mbo.

Het oriëntatieprogramma bestaat uit:

  • Het in kaart brengen van jouw skills.
  • Kennismaken met de verschillende opleidingen.
  • Volgen van praktijklessen.
  • Theorielessen van zowel mbo- als hbo instellingen, waaronder beroepshouding, wetgeving, gedragsproblemen bij verschillende doelgroepen, werken als ondersteuner in een apotheek of bij een huisarts, ziektebeelden en zorgtechnologie.
  • Leren van professionals in zorg en welzijn.
  • Kennismaken met werkgevers, matching met werkgevers en gesprek voor een nieuw dienstverband (meestal een leerwerktraject).
  • Proefdraaien bij een potentiële werkgever.

Aanmelden orientatieprogramma

Locatie

De lessen vinden in plaats in het Centrum voor Zorg & Welzijn Slotervaart (oude Slotervaart ziekenhuis) in Amsterdam en worden uitgevoerd door Hogeschool Inholland/Inholland Academy, Hogeschool van Amsterdam, Nova College, ROC TOP onder coördinatie van Roc van Amsterdam/Flevoland.

Instroomeis

Wat vragen wij:
● je vindt het fijn om met mensen te werken,
● je bent gemotiveerd,
● je vindt het leuk om een opleiding te volgen,
● je bent 23 jaar of ouder,
● je hebt werkervaring en
● je hebt een taalniveau Nederlands van minstens B2*).

*) je begrijpt de hoofdlijnen van complexe teksten, je kunt duidelijke, gedetailleerde tekst produceren en spontaan aan een gesprek deelnemen.

Informatie

Heb je vragen over dit programma? Stuur een e-mail naar h.schuengel@houseofskillsmra.nl We nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.