Loopbaancoaching via Skype of FaceTime

Vanwege de coronacrisis vinden de gratis loopbaangesprekken al geruime tijd niet meer plaats op De Werkvloer van House of Skills in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Gesprekken met een van de 6 loopbaancoaches vinden plaats via Skype, FaceTime of telefoon.

Sjoukje Bonekamp, een van de loopbaancoaches: “Mensen zijn blij dat de loopbaangesprekken doorgaan. Sinds de coronacrisis spreken wij hen vaak via Skype of FaceTime. Anderen willen liever bellen, die zijn wel klaar met dat beeldbellen. De inhoud van de vragen is verschoven. Voor de crisis gingen de gesprekken vaak over ‘hoe zorg ik dat mijn skills voldoende aan blijven sluiten op de vraag uit de arbeidsmarkt?’. En ook sprak ik wel mensen die op zoek waren naar meer zingeving in hun werk.

Nu ligt de nadruk voor velen op ‘waar liggen mijn kansen?’. Sommige mensen gebruiken de crisis ook als duwtje om een switch te maken waar ze al langer over nadenken. Bijvoorbeeld om de horeca te verlaten voor een baan in de zorg, of om als zzp’er weer te gaan solliciteren naar een baan in loondienst.”

Als coach heeft deze andere manier van werken ook voordelen. Nu is het tijdens een gesprek makkelijker om dingen op te zoeken omdat je toch al achter de pc zit. Even snel dat bedrijf zoeken waar interessante vacatures zijn of direct feedback geven op een cv.

“In een live gesprek gebruik ik de pc bijna niet, dan staat er letterlijk en figuurlijk teveel tussen mij en een deelnemer in, dat is niet prettig.”

De Werkvloer van House of Skills is sinds 18 mei weer toegankelijker voor het publiek omdat de bibliotheek haar deuren weer mag openen. Daardoor zullen de loopbaangesprekken, in overleg met een deelnemer, binnenkort ook daar weer plaats kunnen vinden

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte.