EU-onderzoek naar beleid en praktijk van levenslange loopbaanbegeleiding

Het onderzoek ‘Lifelong guidance policy and practice in the EU: trends, challenges and opportunities’ is in april 2020 door de Europese Commissie gepubliceerd.

Deze studie gaat over het beleid en de praktijk van levenslange begeleiding (LLG) in de EU. Er is gekeken naar trends, uitdagingen en kansen. Levenslange begeleiding is bedoeld om mensen van alle leeftijden en in alle stadia van hun loopbaan te ondersteunen bij hun loopbaanontwikkeling. Het omvat loopbaaninformatie, advies, begeleiding, beoordeling van vaardigheden en mentorschap.

Het doel van dit onderzoek was het beleid en de praktijken van levenslange begeleiding te onderzoeken en een basis te leggen voor het vaststellen van prioriteiten voor een leven lang leren, het verbeteren van kennis en het ondersteunen van de dialoog met de belanghebbenden.

In dit eindverslag worden de uitkomsten van het onderzoek gepresenteerd.  Er worden elf belangrijke kenmerken van de systemen voor levenslange begeleiding in de EU genoemd. Ook is gekeken naar, de actoren op het gebied van levenslange begeleiding en de innovaties in de praktijk.House of Skills wordt als een innovatieve netwerkorganisatie vermeld op pagina 62 van dit rapport.

Klik hier voor het verslag. Dit onderzoek werd uitgevoerd door the Institute of Employment Research van de Universiteit van Warwick en het Finnish Institute for Educational Research, Universiteit van Jyväskylä.

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

En blijf op de hoogte!